Teknoloji

Duolingo ve Twitch daha iyi dil eğitimi için güçlerini birleştiriyor

duolingo

Dil öğrenim platformu Duolingo, internetin popüler canlı yayın platformlarından Twitch ile işbirliğine gitti. Bu işbirliğinin ilk meyvesi ise “Duolingo Onaylı Yayıncı” programı oldu.

Şirket, program çerçevesinde CS:GO oynamaktan yemek yapmaya kadar uzanan farklı aktivitelerde bulunan ve birden fazla dili konuşabilen 12 Twitch yayıncısı seçti. Dil öğrenim platformu, bir yayıncıyla pratik yapmanın yeni bir dili kavramayı kolaylaştıracağına inanıyor.

Duolingo’dan verilen bilgiye göre, her yayıncı şirketin Küresel Elçi programının bir parçası konumunda. Dünya çapında bir gönüllü ağı olan Küresel Elçi programı; Duolingo’nun etkinlik düzenlemesine, yeni kurslar oluşturmasına ve görevini gerçekleştirme yolunda ilerlemesine yardımcı oluyor.

Duolingo önümüzdeki dönemde programı genişletecek

Şirket, Twitch programını temel dilleriyle başlatıyor. Söz konusu temel diller arasında İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Çince, Japonca ve Arapça yer alıyor. Duolingo’dan yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde programa daha fazla dil ve yayıncının ekleneceği belirtildi.

Duolingo ve Twitch arasındaki işbirliği biraz sıra dışı görünüyor. Yine de, bu ortaklığın genel hatları itibarıyla iyi bir fikir olduğu söylenebilir. Dil eğitiminde bu tarz aktivitelerin etkili olduğu biliniyor. Bu da Duolingo’nun Twitch ile güçlerini birleştirmesini anlamlı kılıyor.

İLGİLİ HABERLER