Teknoloji

Duolingo: Squid Games ve TikTok dil öğrenmeyi teşvik ediyor

duolingo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2021’in son ayına girilmesiyle birlikte yılın özetini paylaşan şirketler arasına popüler dil öğrenme uygulaması Duolingo da katıldı. Duolingo’nun özetinde 2021’in en popüler kalıbının “Mental olarak tükendim” olduğu görülüyor. Uygulamanın Japonca kursunda bulunan bu kalıp, 2021’i layıkıyla özetliyor.

Duolingo’da 2021 boyunca en az 10 dersi tamamlayanlar, kişiselleştirilmiş bir özet görebiliyor. Bu özette kullanıcılara nasıl bir dil öğrencisi oldukları konusunda bilgi veriliyor. Bu değerlendirme derslerin pratikleri, alınan dersler ve uygulamada dersler için ayrılan süre gibi kriterler doğrultusunda hazırlanıyor.

Duolingo’da 2021’in en popüler dilleri İspanyolca, İngilizce, Fransızca, Japonca ve Almanca oldu. Korecenin popülaritesi dünya genelinde artarken, pandemi döneminde uygulamada dil öğrenmeye başlayanların yüzde 80’inin mobil cihazları kullandığı belirtildi.

Duolingo’nun anketine katılanların üçte ikisi, kültürel bir etkinliğin kendilerini yeni bir dil öğrenmek için motive ettiğini söyledi. Yüzde 29’luk bir kitle ise TikTok videolarının kendilerini teşvik ettiğini dile getirdi. TikTok’tan etkilenen oranın Z Kuşağı’nda yüzde 40’a kadar çıkması da dikkat çeken bir diğer unsur oldu. Bir diziden hareketle dil öğrenmeye başlayanların yüzde 37’sinin La Casa De Papel’in etkisiyle İspanyolca, yüzde 28’inin Squid Games etkisiyle Korece, yüzde 20’sinin de Emily in Paris etkisiyle Fransızca öğrendiği belirtildi.

Duolingo, geçtiğimiz temmuz ayı itibarıyla halka açılmıştı. Platforma nisan ayında da 40. dil olarak eski İbranice eklenmişti.

İLGİLİ HABERLER