Teknoloji

Duolingo artık Çince öğrenenlere de yardımcı olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

duolingo cinceDuolingo yeni bir dil öğrenmek isteyenlerin yardım amacıyla kullandığı popüler platformlar arasında yer alıyor. Servis ana dili Türkçe olanlara sadece İngilizce ve Almanca öğrenirken yardımcı oluyor. Ancak İngilizce üzerinden diğer dilleri öğrenmek isteyenlerin önünde çok daha fazla seçenek bulunuyor. Duolingo Çince desteği ile söz konusu seçeneklere bir yenisini daha ekledi.

Duolingo, kısa bir süre öncesine kadar Asya dillerini öğrenmek isteyenlere fayda sağlamıyordu. Servise Japonca desteği geçtiğimiz mayıs ayında eklenmişti. Bunu eylül ayında eklenen Korece desteği izlemişti. Duolingo, zorlukları ve farklı müfredat ihtiyaçları nedeniyle 2017’ye kadar Asya dillerinden uzak durmayı seçmişti.

Dünyanın en çok konuşulan dili olan Çincenin eksikliği, Duolingo’nun en önemli handikaplarından biri olarak niteleniyordu. Çincenin listeye eklenmesiyle birlikte Duolingo, yolundaki önemli engellerden birini kaldırmış oldu.

Duolingo kullanıcılarına Çincenin Mandarin lehçesini öğrenmelerinde yardımcı oluyor. “Pekin tarzı” olarak nitelenen bu lehçe, Çincenin en yaygın yazı stili ve diyalekti olma özelliğini taşıyor.

Duolingo Çince derslerini farklı temalar eşliğinde sunuyor

Duolingo Çince derslerini farklı temalar eşliğinde kullanıcılarına sunuyor. Servis selamlamalar, yemek, sağlık ve spor gibi temalar eşliğinde Çince öğrenimine destek veriyor. Şimdilik sadece İngilizce üzerinden Çince kursları veriliyor. Bu kurslara servisin iOS ve Android uygulamaları üzerinden de erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER