Teknoloji

Dünyanın en yüksek kapasiteli SSD’si 100 TB alan sunuyor

Dünyanın en yüksek kapasiteli SSD’si rekorunun yeni bir sahibi var. Yeni donanım 100 TB gibi yüksek bir depolama alanına sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Nimbus Data ExaDrive DC100 adını taşıyan yeni ve devasa boyutlu sürücü şu anda seçkin müşteriler tarafından test ediliyor. Önümüzdeki yaz aylarında da tüm kullanıcılar için satışa çıkarılması planlanıyor.

Şirketin belirttiğine göre, DC100’de 3D NAND flaş bellek kullanılıyor. Bu sayede 20 bin HD film ya da 20 milyon şarkının saklanması mümkün oluyor. Sürücü saniyede 500 megabaytlık okuma ve yazma hızlarını da destekliyor.

Nimbus Data, sürücü için beş yıl boyunca sınırsız garanti de sunuyor. Böylelikle, fiyatı epey yüksek olan sürücünün bozulması durumunda, yenisiyle değiştirilmesi ihtimali bulunuyor.

Her yüksek kapasiteli sürücü gibi, Nimbus Data ExaDrive DC100 de bireysel tüketicileri hedeflemiyor. Ancak yakın gelecekte bilgisayarlarımızda, depolama alanında neleri göreceğimize ışık tutması açısından bireysel tüketicileri de yakından ilgilendirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER