Manşetler

Dünyanın en büyük fotoğrafı 46 TB boyutuyla Alp Dağları’nı önünüze getiriyor

dunyanin-en-buyuk-fotografi-270515

Dünyanın en büyük fotoğrafı unvanı her geçen gün farklı fotoğrafların eline geçiyor ve boyutu da giderek artıyor, bir dizüstü bilgisayarın sürücüsüne sığmayacak kadar büyük hâle geliyor.

Bu unvanı ele geçiren son fotoğraf Alp Dağları’nın kapsamlı bir manzarasını gözler önüne getiriyor. Bu fotoğrafın çekilmesi iki haftadan daha fazla zaman sürdü ve 46 TB gibi devasa bir alan harcandı. Bu büyüklükteki bir fotoğrafta istediğiniz kadar yakınlaştırma yapabilir, mükemmel seviyede detaya inebilirsiniz. Tamamen uzaklaştırdığınızda ise dağların eşsiz manzarası karşınıza çıkıyor.

Rekor kıran bu fotoğrafın çekilmesi için toplam 70 bin fotoğraf bir araya getirildi ve sonuç olarak ortaya 365 gigapiksel çözünürlükte bir fotoğraf çıktı. Fotoğrafçı Filippo Blengini ve ekibi tarafından gerçekleştirilen çekimlere Canon da destek verdi.

Fotoğrafların çekimi 15 gün sürdü ve çekim için soğuk dağ havasına rağmen kamp kuruldu. Çekimlerin sonrasında iki ay süren yapım sonrası aşamasının ardından son fotoğraf ortaya çıktı. Bütün süreci yukarıdaki video sayesinde gözlerinizle görebilirsiniz.

Fotoğrafların çekimi için Canon EOS 70D kullanıldı. Bundan önceki son rekor 70 gigapiksel çözünürlüğündeki bir fotoğrafa aitti. Karşılaştırdığımızda şimdiki fotoğrafın sadece bir bölümünü oluşturuyor.

Oluşturulan fotoğrafa The Telegraph sitesinde göz atabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER