Bilim

Dünya Sağlık Örgütü yanlış koronavirüs bilgileriyle mücadele için Facebook Messenger’da

dünya sağlık örgütü

Facebook ve Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs hakkında doğru ve güvenilir bilgilere kolay ulaşılabilmesi için işbirliği yapmaya devam ediyor. Bu işbirliğinin en yeni halkası, Facebook Messenger için oluşturulan sohbet botu oldu.

Bu sohbet botu sayesinde Facebook kullanıcıları, küresel koronavirüs salgınıyla ilgili yeni haberleri ve güncellemeleri mümkün olduğunca hızlı şekilde öğrenebilecek. Sohbet botu, Dünya Sağlık Örgütü’nün güncel resmi istatistiklerini ve basın açıklamalarını da kullanıcılara ulaştıracak.

Sohbet botunun şüphesiz en önemli özelliği ise koronavirüs salgınıyla ilgili yanlış bilgilerle mücadele etmesi olacak. Bot, Facebook kullanıcılarına sarımsak yemenin kendilerini koronavirüse karşı korumayacağını anlatacak.

Tıpkı Dünya Sağlık Örgütü’nün WhatsApp botu gibi, Facebook Messenger botu da kullanıcılarla rakamlarla ve emojilerle iletişim kuracak. Kullanıcı sohbet satırına bir sayı veya emoji eklediğinde o sayı veya emojiyle bağlantılı bilgi, bot tarafından sohbet ekranında gösterilecek.

Dünya Sağlık Örgütü ile olan işbirliğini biraz daha kuvvetlendiren Facebook, şu sıralarda servislerine yönelik “eşi görülmemiş” talebi yönetmeye çalışıyor. Ancak şirket her fırsatta koronavirüsle ilgili yanlış bilgilerle mücadelenin önceliği olduğunun altını çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER