Manşetler

Dünya Hashtag Günü’nde Twitter’dan maske takmanın önemini gösteren tweetler

btk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bugün 23 Ağustos Dünya Hashtag Günü ve bu yıl hashtag’in keşfinin 13. yıldönümü. Hashtag’ler, diğer bir deyişle konu etiketleri bugün Twitter’da, sosyal ve toplumsal farkındalık yaratmanın en önemli araçlarından biri hâline geldi. Aslına bakarsanız, hayatımızın en önemli parçalarından biri hâline geldi ki, her türlü duyuruda, tabelada, TV programında, yani aklınıza gelebilecek her yerde konu etiketlerinin bir yerlere iliştirildiğini görüyoruz.

Hashtag’ler koronavirüs döneminde de farkındalık yaratma konusunda büyük öneme sahip.  Dünyada ve de Türkiye’de koronavirüs tehdidi halen devam ediyor. Buna rağmen virüse karşı en önemli koruma aracı olan maske kullanımının ise azaldığını veya doğru maske kullanımı konusunda eksikliklerin bulunduğunu görüyoruz. Buna karşın, devlet yetkililerinden spor kulüplerine, medya kanallarından ünlü ve popüler isimlere kadar birçok kamuoyu önderi niteliğinde kişi ve kurum, hem maske kullanımı çağrısı yapıyor, hem de maskelerin doğru kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor. Maksimum kişiye ulaşabilmek için de hashtag’leri kullanıyorlar. Ayrıca kullanıcı adlarına da maske hashtag’leri eklediler böylece hashtag?ler daha görünür hale gelmiş oldu.

Twitter’da özellikle son dönemde #maske #masketak #maskenitak #maskenitakmesafenikoru hashtag’leri altında verilen mesajlarla, vatandaşlar maske konusunda uyarılıyor.

Twitter, hashtag’in keşfinin 13. yıldönümünde, Twitter’da maske takma ile ilgili içerikleri derledi. Aşağıda başlıca içerikleri görüntüleyebilirsiniz:

İLGİLİ HABERLER