Teknoloji

Dünya çapında Huawei P30 Lite olarak göreceğimiz Nova 4e’nin tanıtım tarihi açıklandı

huawei nova 4e
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei P30 ve P30 Pro amiral gemisi akıllı telefonlarını 26 Mart’ta Paris’te düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtacak. Ancak şirket bundan önce orta segment Android telefonu Nova 4e’yi tanıtmaya hazırlanıyor.

Çinli üretici, Huawei Nova 4e modelinin 14 Mart’ta ana vatanında tanıtacak. Nova 4e’nin küresel pazara ise Huawei P30 Lite olarak çıkmasını bekliyoruz.

İki gün önce Huawei bir video paylaşmış, Nova 4e’de damla çentikli ekran ve 32 megapiksel selfie kamerasının bulunacağı haberini vermişti. Bunun dışında şirket, bu akıllı telefonla ilgili fazla bilgi paylaşmadı.

huawei nova 4e

Huawei P30 Lite hangi özelliklere sahip olacak?

Ne var ki, bu telefonun küresel versiyonu olacak Huawei P30 Lite, Çinli iletişim düzenleyici kuruluşu TENAA’nın dokümanlarında görülmüş, hakkında bazı bilgiler ortaya çıkmıştı. Bu telefonda 6.15 inç Full HD+ ekran ve 3240 mAh kapasiteli pil bulunacak.

P30 Lite’da Kirin 710 yonga üstü sistem de bulunacak. Ayrıca sızan kılıf tasarımları arkada üçlü kamera düzeninin bulunacağını, parmak izi okuyucusunun da yer alacağını da gösteriyor.

huawei p30 lite kılıf

Huawei P30 Lite’ın arkasındaki üçlü kamera sisteminin 20 megapiksel, 16 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü kameralara sahip olacağı tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER