Eğlence

Dune’un vizyona giriş tarihine uzun süreli erteleme

dune vizyon tarihi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dune vizyon tarihi ilk başta 18 Aralık 2020 olarak açıklanmıştı. Ancak küresel koronavirüs salgınıyla birlikte sinema dünyasında değişen planlar, Dune’u da etkiledi. Warner Bros. merakla beklenen yeni filminin vizyona giriş tarihini 1 Ekim 2021 olarak değiştirdi.

Kısa bir süre önce yeni James Bond filminin vizyon tarihi de 2 Nisan 2021’e ertelenmişti. Bu erteleme kararı nedeniyle ABD’nin büyük sinema zincirlerinden Cineworld de 536 sinema salonunu 8 Ekim tarihi itibarıyla tekrar geçici olarak kapatma kararı almıştı.

Koronavirüs salgınının görece daha az etkili olduğu yerlerde bile insanların sinemaya gitmeye pek yanaşmaması, daha çok filmin gösterim tarihinin ertelenmesine neden oluyor. Pixar’ın Soul ve Warner Bros.’un Wonder Woman 1984 filmlerinin hâlâ 2020 içinde gösterime girmesi planlansa da; bu filmler için de erteleme kararının gelebileceği belirtiliyor.

The Warp sitesi, Dune’un vizyon tarihindeki değişikliğin Batman‘i de etkileyebileceğine dikkat çekti. Mevcut takvime göre, başrolünde Robert Pattinson’ın olduğu Batman ile Dune aynı gün izleyicilerin karşısına çıkacak.

Warner Bros.’un Dune vizyon tarihi ile ilgili erteleme kararına pek şaşırmamak gerekiyor. Şirketin Tenet ile yaşadığı deneyim bu kararı daha anlaşılır kılıyor. Christopher Nolan’ın yönettiği filmin küresel hasılatı 300 milyon dolar seviyesinde olsa da, ABD’de salonların boş kalması nedeniyle hedeflenen meblağlara ulaşılamamıştı. ABD’de salgının yavaşlayacağına dair bir sinyalin olmaması, stüdyoların önünde filmlerinin çıkışını erteleme dışında bir alternatif bırakmıyor.

İLGİLİ HABERLER