Teknoloji

DuckDuckGo’nun internet tarayıcısı artık Windows’ta

duckduckgo internet

Google’a karşı gizlilik odaklı bir arama deneyimi vadeden DuckDuckGo, bir süredir kendi internet tarayıcısı üstünde çalışıyor. Geçtiğimiz yılın sonlarında açık beta sürümüyle Mac kullanıcılarıyla buluşan tarayıcı, sonunda Windows’a da geldi. DuckDuckGo internet tarayıcısı için “yıllardır bizden en çok talep edilen ürün” tanımlamasını kullanıyor.

Bu internet tarayıcısının varsayılan arama motoru, tahmin edilebileceği üzere, DuckDuckGo. Ancak tarayıcıda ekstra başka özellikler de bulunuyor. Bunlardan birisi de, Duck Player adını taşıyor. Duck Player, YouTube’un hedeflenmiş reklam gösterimini ve kullanıcı takibi doğrultusunda öneri sunulmasını engelliyor. YouTube bunu yeni bir izleme olarak algılamaya devam ediyor, ancak tarayıcı kullanıcı bilgilerinin reklam profiline eklenmesinin önüne geçiyor.

DuckDuckGo aynı zamanda daha gelişmiş bir reklam engelleme deneyimi vadediyor. Reklam ve çerez engellemesine ek olarak, reklam engellemesiyle ortaya çıkan beyaz alanlar da kaldırılıyor. Şifre yönetimi, otomatik açılır çerez penceresi yönetimi ve e-posta koruması da sunulan özellikler arasında yer alıyor.

DuckDuckGo internet tarayıcısının duyurusunu 2021’de yapmıştı

DuckDuckGo internet tarayıcısının ön izlemesini 2021’de yapmış ve Mac için hazırlanan ilk beta sürümünü 2022’de sunmuştu. Bu listeye şimdi de Windows eklenmiş oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER