Teknoloji

DuckDuckGo adres aramaları için artık Apple Harita’yı kullanıyor

duckduckgo apple harita

 

DuckDuckGo mobilde ve masaüstünde adreslerle ilgili aramalarda Apple Harita’ya geçiyor. Arama motoru, Apple’a herhangi bir kişisel verinin gönderilmeyeceğine de dikkat çekti.

DuckDuckGo tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında, yerel aramalar sırasında internet tarayıcısının gönderdiği yaklaşık konum verisinin, kullanımdan hemen sonra silindiğine dikkat çekiliyor. “DuckDuckGo’da harita ve adres aramalarını yaparken hâlâ anonim kalmaya devam edersiniz.” deniliyor.

Arama motoru, daha önce hizmet aldığı OpenStreetMap yerine Apple ile çalışmasının gizlilik açısından ne kadar iyi veya kötü olacağı hakkında bir görüş belirtmiyor. DuckDuckGo, bu değişikliğin internet üzerinde güvende yeni bir standart oluşturacağını kaydetti.

DuckDuckGo, Apple’ın MapKit JS çatısıyla çalışmak için kayıt olan ilk kuruluşlardan biri oluyor. iOS 12 ile birlikte Harita uygulamasına Apple daha fazla veri ekledi. Park alanları, yeşil alanlar, plajlar ve yarış pistleri de gösterilenler arasına eklendi. Ancak bu değişiklikler ilk önce ABD’deki kullanıcılara sunuluyor.

DuckDuckGo, geçtiğimiz ay içinde Duck.com alan adının kontrolünü Google’dan almıştı. Google, 2010 yılında satın aldığı On2 Technologies şirketiyle bu alan adının kullanım hakkını elde etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER