Teknoloji

Dubai Dünya Gelecek Sporları Oyunları’na ev sahipliği yapacak

dubai dunya gelecek sporlari oyunlari

Dünyanın ilk büyük ölçekli drone yarışına ev sahipliği yapan Dubai, robotik sporlar alanında daha fazla çalışma gerçekleştireceğini de gözler önüne seriyor. Şehir, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek Dünya Gelecek Sporları Oyunları’nın da ev sahibi olacak. 2017’nin aralık ayında düzenlenecek turnuvada drone yarışlarının yanı sıra robotik yüzme, koşu, güreş müsabakaları ve otomobil yarışları gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek etkinliği “Robotlar için Olimpiyat” şeklinde tanımlamak da pek yanlış olmayacaktır. İlk etkinliğin başarıyla sonuçlanması durumunda, oyunların her iki yılda bir tekrarlanması planlanıyor.

Dubai Dünya Gelecek Sporları Oyunları’na öncülük etme konusundaki niyetini dünyanın ilk drone yarışlarına ev sahipliği yaparak ortaya koymuştu. 1 milyon dolardan fazla para ödülünün dağıtıldığı turnuvanın kazanını 15 yaşındaki İngiliz Luke Bannister olmuştu. Bannister, birincilik ödülü olarak 250 bin doları cebine koymayı başarmıştı.

Robotik sporların insanların dahil olduğu spor müsabakaları kadar popüler olmasının önünde uzun bir süre var gibi gözüküyor. Ortaya koyulan hedef uzun vadeli olsa da, teknolojideki gelişime paralel olarak robotik oyunların başarılı olma potansiyeli de artıyor.

İLGİLİ HABERLER