Teknoloji

Dropbox’tan depolanan dosya veya klasörleri herkesle kolayca paylaşmayı sağlayan bağlantılar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Drive adı verilen bulut depolama servisinin ayak sesleri duyulsa ve Microsoft SkyDrive servisi için masaüstü yazılımlar çıkarmış olsa da Dropbox’tan vazgeçmeyenler için bu servisin arkasındaki ekip de çalışmalarını sürdürüyor ve çeşitli yenilikleri kazandırmaya devam ediyor. Dropbox’ın duyurusunu yaptığı son özellik kullanıcıların paylaşım altındaki klasörlerini herhangi bir kullanıcıya sadece okuyacakları şekilde açmalarına olanak sağlayan açık paylaşım bağlantıları oldu.

Bu paylaşım bağlantısına sahip olan kişiler paylaşılan klasördeki dosyaları görme veya onları canlı olarak izleme fırsatına sahip, bunun için Dropbox’a kayıt olma veya herhangi bir Dropbox yazılımı indirmek de gerekli değil. Buna ek olarak bağlantısı paylaşılan dosyaların Dropbox içinde herkesin erişimine açık Public klasörü içinde tutulması da gerekmiyor. Herkese açık bağlantı paylaşımı özelliğini kullanmak için herhangi bir dosya veya klasör üzerinde sağ kliklemeniz ve açılan Dropbox menüsü içinden “Get Link” seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Bu sayede dosya veya klasörünüz herkese açık hâle geliyor, ancak sadece Dropbox’ın oluşturduğu ve panonuza kopyaladığı bağlantı sayesinde. Oluşturulan bağlantılar belirli bir süre sonra zaman aşımına uğramıyor, bunun için sizin Dropbox’ın web sitesini kullanarak bu dosya veya klasörleri yeniden gizliye çekmesi gerekiyor.

Dropbox’ın CEO’su Drew Houston, Forbes’a yaptığı açıklamada iPhone uygulamasının çok yakında otomatik fotoğraf yükleme özelliğini kazanacağını belirtti. Bu sayede iPhone’unda Dropbox uygulamasını kullananlar, akıllı telefonlarıyla çektikleri fotoğrafların Dropbox alanına otomatik olarak yüklenmesini sağlayabilecek.

İlgili – Dropbox
İlgili – Forbes

İLGİLİ HABERLER