Teknoloji

Dropbox’ın bilgisayarlara özel yeni sürümü fotoğraf makineleri ve akıllı telefonlardan yedekleme işlevlerini kolaylaştıracak

Kullanıcıların dijital fotoğraf makineleriyle ya da akıllı telefonlarıyla çektikleri fotoğrafların saklanması birçok şirketin veya servis sağlayıcısının önem verdiği konuları başında geliyor. Apple iOS 5 ile birlikte Fotoğraf Yayını adı verilen bir servisi hayata geçirdi, Google ise Android kullanıcılarına cihazlarıyla çektikleri fotoğrafları Google+ üzerine otomatik olarak ekleme fırsatı veriyor. Şimdi de Dropbox topa girmiş gibi görünüyor.

Kullanıcılar arasında oldukça popüler bir servis olan Dropbox’ın gelecek versiyonuyla birlikte fotoğraf makinesinden otomatik aktarma desteği sunmayı planladığı dile getiriliyor. Kullanıcılar dijital fotoğraf makinelerini veya akıllı telefonlarını bir Dropbox hesabı altına eklenmiş masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarına bağladıktan hemen sonra fotoğraf transferini başlatabilecek. TheVerge tayfası söz konusu yeniliği iPhone 4S ile denemiş, sonuç ise oldukça başarılı bulunmuş. Ancak söz konusu servisin şu an için “ya hep ya hiç” mantığıyla çalıştığı, makineyle çekilen fotoğraflar arasında seçim yapmaya izin vermediği, hepsini birden aktardığı belirtiliyor.

Yine de, Dropbox sözünü ettiğimiz bu fotoğraf seçme işlevini ilerideki sürümlerde uygulamaya ekleyebilir. Şu an için şirketin üzerine odaklandığı unutulmaz anıların yedeklerini kolay bir şekilde almak. Sonrasında kullanıcı kitlesinden gelecek geri dönüşlerle birlikte en çok istenen özellikler yazılıma eklenecek. Votebox sayfası üzerinden geri dönüşler toplanıyor. Bu arada şu anda beta sürecinde olan söz konusu servisin son kullanıcılar tarafından düzgün bir şekilde kullanılabilecek hâle ne zaman geleceği bilinmiyor.

Dropbox 1.3.5 beta sürümü kapsamında sunulan bu yenilikleri test etmek için yazılımı Dropbox bağlantısından indirebilirsiniz. Windows, Linux ve Mac sistemler için kurulum dosyaları mevcut.

İlgili – Wired
İlgili – Dropbox
İlgili – Votebox

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER