Teknoloji

Dropbox yeni yüzüyle iş akışının merkezine oturacak

dropbox

Dropbox da rakipleri gibi basit bir konsept doğrultusunda işliyordu. Bilgisayarınızda bulunan bir klasör bulutla sürekli eşzamanlanıyor. Bu da dosyalarınızın her zaman yedekli biçimde tutulması ve başkalarıyla internet üzerinde kolaylıkla paylaşılmasını sağlıyor.

Ancak şirketin daha büyük hedefleri var. Dropbox; Google Docs, Microsoft Office, Slack, Salesforce, Trello ve Zoom gibi iş birliği araçları arasında yer almak istiyor. Tüm bu uygulamaların sahip olduğu fikirleri tek bir masaüstü uygulamasında buluşturuyor ve bunu da “yeni Dropbox” olarak sunuyor.

Şirketin yeni yüzüyle ilgili olarak yayınladığı blog yazısında, “işle ilgili işlerin” organize edilmesinde yardımcı olacak bir tür platformun tasarlandığı belirtiliyor. Ancak burada öne çıkarılan nokta, yeni Dropbox uygulamasını terketmeden yeni bir şeyler oluşturma ve ortak çalışma imkanının sunulması oluyor.

Google ve Microsoft tabanlı dokümanları, hesap tablolarını ve sunumları başlatıp düzenleyebileceksiniz. Ya da Slack sohbetlerini ya da Zoom video konferans görüşmelerini buradan başlatabileceksiniz. Görüşme esnasında Dropbox dosyalarının paylaşımını gerçekleştirebileceksiniz. Aynı zamanda Jira, Trello veya benzeri Atlassian tabanlı projelerinizi yönetebileceksiniz. Bunun için her bir web uygulamasını ayrı sekmelerde tek tek açmanız gerekmeyecek.

Yeni uygulama, yukarıda saydığımız özel araçların herhangi bir tanesini kullanmaya ihtiyaç duymadan proje yönetimi yapmanıza izin verecek. Yapılacaklar listesi oluşturma, görevler atama, yorumlar ekleme veya hangi işi hangi ekip üyesini yaptığını görme gibi işler için Dropbox kullanılabilecek. Aynı zamanda yenilenmiş arama çubuğu tüm Dropbox dosyalarınız içinde kolaylıkla arama yapmanızı sağlayacak.

Windows veya Mac kullanıcıları, yeni Dropbox masaüstü uygulaması için erken erişim programına buradan başvurarak teste katılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER