Teknoloji

Dropbox yeni ekipler işleviyle ortak çalışmayı kolaylaştırıyor

dropbox-team-ekip-220915

Dropbox ekipler için daha kullanışlı hâle geliyor. Şirket hem Basic hem de Pro kullanıcıları için yeni bir ortak çalışma özelliğinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bunun sayesinde küçük çaplı ekipler dosyalarını daha kolay organize edebilecek.

Yeni “Team” seçeneği Web arayüzünde solda yer alan menüde görünecek. Bir tane ekip oluşturduktan sonra bütün gerekli dosyaları bu paylaşılan ekip klasörüne yerleştirebileceksiniz. Her bir ekip bu klasördeki dosyalara otomatik olarak erişebilecek, böylelikle her seferinde dosya izinleriyle uğraşmak gerekmeyecek.

Buna ek olarak ekibi farklı projeler için farklı gruplara bölmek de mümkün, böylelikle daha fazla ekip üyesine ihtiyaç duyduğunuzda, grup içinde daha önce paylaşılmış bütün dosyalara da erişim sağlamak mümkün oluyor.

Son olarak farklı Dropbox hesapları arasında kolaylıkla geçiş yapabileceksiniz. Dropbox kullanıcılarının yüzde 60’ın platformu öncelikle iş için kullandığını belirtiyor, ancak kişisel ve profesyonel hesaplar arasında geçiş yapmak zorunda olmak epey zahmetli bir işe dönüşebiliyor. Artık her ikisi arasında kolaylıkla geçiş yapabilecek olmak dosyaları ayrı tutmaya yardımcı olacaktır.

Dropbox’ın yeni “Team” özelliği küçük şirketlerin birden fazla dosyayı yönetmesi ve bunlara her yerden erişmesi için daha kolay bir yöntem sunuyor. Bu yeni işlev gelecek hafta içinde bütün kullanıcılara sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER