Teknoloji

Dropbox Xbox One için özel uygulama çıkardı

dropbox xbox one

dropbox xbox oneXbox One Windows 10’un evrensel versiyonunu çalıştırdığından beri, geliştiriciler için video oyun konsoluna yönelik uygulamalar geliştirmek daha kolay hâle geldi. Bu durum Dropbox uygulamasının Xbox One için çıkmasına da vesile oldu.

Eğer Dropbox’ta depoladığınız fotoğraflar veya filmler gibi dosyalara Xbox One üzerinden erişmek isterseniz, artık bunu doğal yollardan yapmanız mümkün oluyor. Dropbox’ın Xbox One uygulaması sayesinde, bulut depolama servisini daha çok fotoğraf veya video depolamak için kullananların, özellikle aile fotoğraflarından oluşturulmuş slayt gösterilerini veya DVD’den aktarılan videoları Xbox oyun konsolu üzerinden izlemeleri daha kolay hâle gelecektir.

Bu arada uygulama konsola takılan USB sürücülerinden içerik aktarımı yapabiliyor. Bu sayede acil durumlarda Dropbox’a dosya yedekleme işlemleri oyun konsolu üzerinden gerçekleştirilecektir.

Tüm bunlara ek olarak, uygulama sayesinde Xbox’tan alınan ekran görüntüleri otomatik olarak Dropbox’a yüklenebiliyor. Dropbox Xbox One uygulaması Microsoft’un Xbox Mağazası üzerinden indirilmeye sunuldu.

İLGİLİ HABERLER