Teknoloji

Dropbox yeni web arayüzüyle daha hızlı ve kolay kullanım vadediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dropbox-web-060417Dropbox web arayüzünü daha kolay ve hızlı kullanım sağlama vaadiyle yeniledi. Bundan böyle Dropbox.com adresi üzerinden bulut depolama servisine ulaşanların karşısına daha temiz ve düzenli bir arayüz çıkacak. Böylelikle hem dosyalara hem de Paper’a daha hızlı biçimde erişilebilecek. Buna ek olarak, dosyaların geçmişini görüntülemek veya dosyalar üzerinde düzenleme yapmak da kolaylaşacak. Yeni arayüz, bu hafta itibarıyla dağıtıma çıktı.

Yenilenen arayüz, sezgiselliğiyle dikkat çekiyor. Örneğin, seçenekler kullanıcıların o anda yapmakta oldukları işe göre değişebiliyor. Bir doküman seçildikten sonra ekranın kenarında yeniden isimlendirme, silme, kopyalama veya yorum bırakma gibi o ekrana uygun seçenekler görülüyor. Paylaş butonu da eskisine kıyasla çok daha belirgin biçimde gösteriliyor.

Dosyalar çevrim içi ortamda küçük resimler eşliğinde taranabiliyor. Burada dosyaya katkıda bulunan kişiler de gösteriliyor. Kullanıcılar içerikler için arama yaptıklarında karşılarına hem Paper hem de Dropbox dosyalarından sonuçlar çıkıyor. Ekranın solunda açılan menü ise üyelerden gelen dosya taleplerine erişmeyi sağlıyor. Silinen, paylaşılan veya yeni erişilen dosyaları da burada görmek mümkün oluyor.

Dropbox web arayüzüyle kişisel ve kurumsal hesapları ayırmayı kolaylaştırıyor

Dropbox’tan yapılan açıklamada yeni arayüzün kişisel ve kurumsal hesapları ayırmayı kolaylaştırdığı belirtildi. Kullanıcılar kişisel hesaplarında kurumsal, kurumsal hesaplarında ise kişisel bildirimleri görmüyor. Yeni yönetici konsolu ise ekip yöneticilerinin takımlarını web üzerinden de rahatlıkla kontrol etmesin mümkün hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER