Teknoloji

Dropbox Uzantılar ile web’de dosya düzenlemeyi kolaylaştırıyor

dropbox uzantilar

Dropbox Uzantılar adını verdiği yeni özelliğini duyurdu. Söz konusu özellik sayesinde bulut depolama servisinin kullanıcılarının işlerini platform üzerinden hâlletmesinin hatırı sayılır ölçüde kolaylaşması amaçlanıyor. Üçüncü taraf yazılım eklentileri olan Uzantılar sayesinde kullanıcılar, ayrı bir tarayıcı penceresi veya uygulama açmalarına gerek kalmadan Dropbox’ın web arayüzü üzerinde işlerini tamamlayabilecek.

Dropbox’ın yeni özelliği için birlikte çalıştığı ilk iş ortakları arasında Adobe, DocuSign ve Vimeo gibi şirketler bulunuyor. Söz konusu eklentiler ile küçük ölçekli fotoğraf düzenleme, dijital PDF’lere imza atma ve videolara not ekleme gibi işlemler Dropbox üzerinden gerçekleştirilebilecek. Uzantılar 27 Kasım itibarıyla tüm Dropbox kullanıcılarının hizmetine sunulacak.

Dropbox yeni özelliğiyle özellikle kurumsal müşterilerine bir tür üretkenlik platformu olduğu mesajını daha güçlü şekilde vermeyi amaçlıyor. Uzantılar özelliğine arayüze eklenecek “Birlikte aç” seçeneği üzerinden erişim sağlanacak.

Dropbox daha önce de Mailbox gibi kendisine ait yazılım ürünlerini üretkenliğin temel taşlarına dönüştürmeyi amaçlamıştı. Şirket bu doğrultuda artık kapattığı Mailbox ve Carousel uygulamaları dışında hâlâ aktif olan Google Dokümanlar benzeri bir işlev gören Paper uygulamasını kullanıma sunmuştu.

Dropbox Uzantılar ile işbirliklerinin kapsamını genişletiyor

Dropbox artık kendi uygulamalarını geliştirmek yerine Google veya Microsoft gibi büyük şirketlerle birlikte çalışıyor. Şirket dosya yönetimini merkezde tutarak farklı uygulamalar ve servisler için bir tür bağlantı noktasına dönüşmeyi hedefliyor. Dropbox Uzantılar ile kapsamı genişletilen işbirlikleri de bu hedefe ulaşma yolunda önemli bir adım niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER