Teknoloji

Dropbox üçüncü taraf uygulamalara eş zamanlama imkanını sunan Dropbox Platform’u duyurdu

Dropbox üçüncü taraf uygulamalara eş zamanlama imkanını sunan Dropbox Platform’u duyurdu
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Dropbox CEO’su Drew Houston, şirketin San Francisco’da düzenlediği ilk yazılımcı konferansında yazılımcılar için oluşturulan Dropbox Platform’u duyurdu. Platformda yazılımcılara farklı cihazlar ve platformlar için uygulama hazırlamalarını kolaylaştıracak çeşitli araçlar sunuluyor. Dropbox’un Sync API’sı yazılımcılara Dropbox’ın dosya eş zamanlama teknolojisinden faydalanma imkanı verse de, Datastore adındaki yeni API bunu bir üst seviyeye taşıyor ve kullanıcılara uygulama verisini saklamanın ve eş zamanlamanın yeni bir yolunu sunuyor.

dropbox-platform-100713

Üçüncü taraf uygulamalara cihaz ve platformlar arasında veri eş zamanlama konusunda özellikle yardımcı olmak isteyen Dropbox, platformlar arası kullanıcı arayüzü bileşenleriyle birlikte bulut eş zamanlama desteği sunmayı hedefliyor. Bu destek kullanıcıların Angry Birds gibi uygulamalarda farklı cihazlar üzerinden seviye kaydedebileceği anlamına geliyor. Aralarında Shutterstock, Animoto, FedEx, Asana ve Yahoo Mail’in de bulunduğu bazı şirketler şimdiden bu destek için kayıt yaptırmış durumda.

İlgili >> Dropbox

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB - %0 Faizli 3 Taksit Fırsatı
Xiaomi 17T Serisi Lansmana Özel Fırsatlarla Burada!
Lenovo Idea Tab Plus 8gb 256GB 12.1\" 2.5k 600NITS Tablet+Kalem+Kılıf ZAG70130TR
HONOR Pad X9A 8gb 256GB Wi-Fi 11.5 Inç IPS Uzay Gri Tablet -Uzay Grisi
Huawei Yeni (2025) Matepad 12X 12.0\" Papermatte Edition 12GB 256GB Yeşil + Klavye
Xiaomi Smart Band 10 Ceramic Edition Pearl White Akıllı Bileklik

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.