Teknoloji

Dropbox ücretsiz kullanıcılarına cihaz sınırlaması getirdi

dropbox advanced

Dropbox web sitesinde sessiz sedasız biçimde yaptığı bir güncellemeyle, bundan böyle ücretsiz depolama planını kullanan kullanıcılara, hesaplarına tek bir seferde sadece üç adet dizüstü bilgisayar, tablet veya telefon bağlamaya izin vereceğini belli etti.

Mart 2019’dan önce üçten fazla cihazını bağlamış olan kullanıcılar, üç cihaz sınırı kendileri için de geçerli olsa bile, bu bağlı cihazlarını koruyabilecekler. Ancak yeni bir telefon ya da bilgisayar satın alırlarsa, bunları eklemeleri mümkün olmayacak. Eğer üçten fazla cihazınız varsa ve bunları hesabınızla kullanmak istiyorsanız, Plus ya da Professional planlarından bir tanesini seçmeli ya da cihazları sürekli bağlamalı ya da bağlantılarını kaldırmalı, böylelikle kontenjanı boşaltmalısınız.

Dropbox’ın paralı planları ne kadar?

Dropbox, getirdiği bu sınırlamayla kullanıcılarının ücretli planları daha çok tercih etmesini istiyor. 1 TB depolama alanı sunan Plus aboneliğinin aylık ücreti 9.99 dolar. 2 TB depolama alanlı Professional planı ise 19.99 dolarlık aylık ücretle sunuluyor.

Şirketler daha fazla para ödeyen abone kazanmak amacıyla bu tarz cihaz sınırlamalarına başvuruyor. Geçmişte Evernote’un da ücretsiz planı için iki cihaz sınırlaması getirdiğini görmüştük. Eğer Dropbox’ı birden fazla cihazınız arasında dosyaları eşleştirmek için kullanıyorsanız, bu değişiklik canınızı sıkabilir. Belki de başka alternatifleri değerlendirmenin zamanı gelmiştir.

İLGİLİ HABERLER