Teknoloji

Dropbox yeni dosya paylaşım sistemiyle WeTransfer’e yanıt veriyor

dropbox transfer

Dropbox, Dropbox Transfer adını verdiği yeni dosya iletimi çözümünü duyurdu. Bu yeni çözüm sayesinde kullanıcılar dosyalarını, kendi kişisel kopyalarına erişim imkanı vermeden, paylaşabilecek.

Paylaşmak istediği dosyaları bir transfer sayfasında toplayan kullanıcılar, bu dosyaları sayfanın bağlantısı aracılığıyla başkalarına iletebiliyor. Gönderilen bağlantıya tıklandığında kullanıcılar, paylaşılan dosyaları indirebilecekleri veya kendi Dropbox hesaplarına aktarabilecekleri bir sayfaya yönlendiriliyor. Akıllara WeTransfer‘i getiren bu sistemin sonunda Dropbox’a eklenmesinin de önemli bir hamle olduğu söylenebilir.

Dropbox’ı ücretsiz olarak kullananlar, Dropbox Transfer’le 100 MB’a kadar olan büyüklükteki dosyaların iletimini gerçekleştirebilecek. Gmail’in e-postalardaki eklenti boyutunu 25 MB ile sınırladığını düşününce Dropbox Transfer’in sunduğu imkanın önemi biraz daha iyi anlaşılıyor.

Oluşturulan indirme bağlantıları ise kullanıcıların tercihi doğrultusunda üç veya yedi gün sonra otomatik olarak yok oluyor.

Dropbox Transfer web, iOS ve masaüstünde kullanılabiliyor

Dropbox Professional abonelerine ise biraz daha fazla imkan sunuluyor. Dosya transferi sınırı 100 GB’ye yükseliyor.

dropbox transferBuna ek olarak, transferler şifreyle koruma altına alınabiliyor. Son erişim tarihinin doğrudan kullanıcı tarafından belirlenebilmesi ve transfer sayfasının arka planın değiştirilebilmesi de sunulan imkanlar arasında bulunuyor.

Dropbox Transfer ile dosya transferi yapabilmek için Dropbox’ın masaüstü ile iOS uygulamaları veya dropbox.com/transfer adresi üzerinden bir transfer sayfası oluşturulabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER