Teknoloji

Dropbox Transfer dosya paylaşımında sınırları alt üst edecek

dropbox transfer

Dropbox, dosya paylaşımında devrim yaratmayı hedeflediği yeni servisini duyurdu. Dropbox Transfer adını taşıyan servis ile 100 GB büyüklüğündeki dosyaların bile internet üzerinden rahatça paylaşılabilmesi hedefleniyor.

Kullanıcılar paylaşmak istedikleri dosyayı Transfer’e sürükleyerek bırakabilecek. Ardından karşı tarafın dosyayı indirebilmesi için bir link veya otomatik olarak hazırlanmış bir e-posta gönderilecek. Dosya erişimi konusunda kullanıcılara çeşitli sınırlar belirleme imkânı da sunulacak. Kullanıcılar diledikleri takdirde paylaştıkları dosyalara şifre veya son erişim tarihi koyabilecek.

Kullanıcılar, Transfer ile paylaştıkları dosyaların indirildiğinden de bir bildirimle haberdar edilecek. Dosyanın gönderildiği kişi bir Dropbox kullanıcısı olmasa bile, orijinal dosyanın bir kopyasına sahip olabilecek.

Transfer’de kullanıcılara tanınan imkânlar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Dileyen kullanıcılar Transfer’deki indirme sayfalarının arka planını değiştirebilecek ve bu sayfayı kendi tercihleri doğrultusunda özelleştirebilecek.

Piyasada dosya paylaşımı konusunda pek çok alternatif bulunsa da, hiçbirinde Dropbox Transfer’de olduğu kadar büyük dosya paylaşma imkânı sunulmuyor. Pek çok serviste dosya paylaşımı konusunda 8, 10 veya 25 GB gibi sınırlar uygulanıyor.

Dropbox Transfer için beta testleri yakında bir grup Dropbox kullanıcısıyla başlayacak. Servisin kısa süre içinde tüm Dropbox kullanıcılarına açılması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER