Teknoloji

Dropbox şifre yöneticisi ve güvenli depolama araçlarını kullanıma sundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dropbox’ın uzun zamandır beklenen şifre yöneticisi geçen ay beta olarak test edilmeye başlanmıştı. Şimdi bu araç Dropbox Pro ve Plus kullanıcıları için sunulmaya başlandı. Öte yandan Dropbox Vault adını taşıyan güvenli dosya depolama servisi de Plus aboneleri için kullanıma sunuldu.

Her şey bununla bitmiyor, Dropbox’ın PC yedekleme özelliği de kullanıma sunuldu. Bu özellik hem ücretli hem de ücretsiz kullanıcılara sunulacak. Son olarak şirket, müşterileriyle dosya paylaşmaya ihtiyaç duyan Profesyonel kullanıcıları için yeni marka seçenekleri ve ölçüm araçları da ekliyor.

LastPass ve diğer rakip ürünler gibi, Dropbox Password de kullanıcı girişi bilgilerini depolayabileceğiniz ve bunlara Windows, Mac, Android ve iOS cihazlarından erişebileceğiniz güvenli bir yer. Çok fark yaratan bir özelliği olmasa da, Dropbox’ın paralı planlarında yer alması şifre hatırlama konusunda sıkıntı yaşayan ve bir şifre yöneticisi kullanmaya karar veren mevcut kullanıcılar için ek bir tercih unsuru oluşturabilir.

Öte yandan Dropbox Vault ise en önemli dosyaların saklanabileceği güvenli bir depolama alanı olma özelliğini taşıyor. Buraya erişimi PIN ile sınırlandırabilir, aynı zamanda güvendiğiniz aile bireylerinize ve arkadaşlarınıza erişim verebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER