Teknoloji

Dropbox kullanıcılarından şifrelerini değiştirmelerini istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dropboxSon iki yıllık dönemde küresel çaptaki siber saldırı haberleri artışa geçmiş durumda. Dolayısıyla dünyanın en popüler bulut depolama servisi Dropbox, kullanıcılardan şifrelerini değiştirmelerini istediğinde doğal olarak bir tedirginlik yaşanıyor. Şirketten yapılan açıklamada ortada herhangi bir saldırı veya ele geçirme olmadığı vurgulanırken, bunun sadece eski şifrelerin yol açabileceği güvenlik sıkıntılarını önlemek için alınmış bir önlem olduğunu belirtti ve tüm kullanıcılarına şifre değişikliği tavsiye etti.

2012’nin temmuz ayında platformun kullanıcı adı ve şifrelerinin çalınmış olabileceğine dair haberler gündeme gelmişti. O dönemde açıktan etkilenen kullanıcılara şifre değiştirmeleri söylenmiş, ancak kullanıcı tabanının önemli kısmının yaşanan sıkıntıdan etkilenmediği belirtilmişti.

Dropbox, aradan geçen dört yılın ardından kullanıcılarının şifrelerini değiştirmesinin zamanının geldiğine inanıyor. Özellikle servise 2012’nin temmuz ayından önce katılan ve daha önce hiç şifre değiştirmemiş kullanıcıların bu işlemi gerçekleştirmesi isteniyor.

Dropbox tüm kullanıcılara bir fırsat sunuyor

Ancak bu durum şirketten uyarı almayan, ancak şifresi zayıf olan kullanıcılar için de bir fırsat niteliğini taşıyor. Daha güçlü bir şifrenin kullanıcılara hesapları için ekstra koruma sağlayacağını unutmamak gerekiyor. Buna ek olarak, çift aşamalı giriş sisteminin de ekstra güvenlik arayanların ihtiyacını karşılayabileceği söylenebilir.

Çevrim içi güvenlik, artık teknolojiyle pek yakın olmayan kullanıcıların bile Dropbox gibi şirketlerin eline teslim edemeyeceği bir kavrama dönüşmüş durumda. Çevrim içi güvenliği korumak, her kullanıcının evini koruması gibi bir sorumluluk olarak nitelenebilir. Büyük bir siber saldırı olmadan önlem almak, hem kullanıcıların hem platformların yararına olacak bir adım gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER