Teknoloji

Dropbox şifre yönetimi uygulamasını ve yeni özelliklerini duyurdu

dropbox passwords

Dropbox’ın şifre yönetimi uygulamasının beta sürümü kısa süre önce Google Play’de görülmüştü. Dropbox Passwords adını taşıyan uygulama, beta etiketiyle de olsa, sonunda resmiyet kazandı.

Geçtiğimiz yıl satın aldığı Valt’un teknolojisinden yararlanan Dropbox, kullanıcılarına şifrelerini saklayabilecekleri ve cihazlar arasında eş zamanlayabilecekleri bir uygulama sunuyor. Bu uygulamaya girişleri uçtan uca şifrelemeyle koruyan Dropbox, ana şifre ihtiyacını ortadan kaldırdığının da altını çiziyor.

Dropbox Passwords’ün beta sürümünü kullanabilmek için Dropbox Plus abonesi olmak gerekiyor. İlk etapta iOS ve Android üzerinde kullanıcılarla buluşacak olan servisin Mac ve Windows uygulamaları için çalışmalar devam ediyor.

Dropbox’ın duyurduğu bir diğer yenilik ise kişisel belgeler için yeni bir bulut depolama seçeneği oldu. Vault adını taşıyan bu servis, hassas belgelere ekstra koruma sağlarken kullanıcıların bu belgeleri görüntülemesini de kolaylaştırıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde seçtikleri aile üyelerinin veya arkadaşlarının acil durumlarda Vault içinde saklanan belgelere ulaşmasını da mümkün kılabiliyor.

Dropbox tarafından verilen bilgiye göre, Vault’ta saklanan belgeler altı haneli bir PIN koduyla korunuyor. Buna ek olarak; yükleme, indirme ve depolama sırasında da şifreleme yapılıyor. Vault’tan yararlanabilmek için de Dropbox Plus abonesi olmak gerekiyor.

Dropbox Passwords ve Vault ile beraber Dropbox Plus için hazırladığı aile planını da duyurdu. Bu plan sayesinde altı farklı hesap Dropbox Plus aboneliğinin getirdiği imkanlardan yararlanabilecek. Aile planının fiyatı konusunda şimdilik bilgi verilmezken, bu özelliğin yıl içinde tüm Dropbox kullanıcılarına açılacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER