Teknoloji

Dropbox şifre yöneticisi için testlere başladı

dropbox passwords

Dropbox, Dropbox Passwords adını taşıyan yeni şifre yöneticisini sessiz sedasız faaliyete geçirdi. Şu an için “kapalı beta” aşamasında olan uygulamaya sadece Android üzerinden erişilebiliyor. Uygulama cihaza indirilse bile, davetiye olmadan kullanılamıyor. Dropbox Passwords’ın Google Play Store sayfasında uygulamanın henüz geliştirme aşamasında olduğu ve bu nedenle işleyişinde sorunlarla karşılaşılabileceği belirtiliyor.

Uygulama mevcut hâliyle oldukça basit görünüyor. Diğer şifre yöneticilerinde olduğu gibi, Dropbox Passwords’la da özel şifreler oluşturulabiliyor. Bu şifreler tek bir yerde saklanabiliyor, farklı cihazlarla eş zamanlanabiliyor ve giriş alanlarına ihtiyaç duyulduğunda otomatik olarak ekleniyor. Tarayıcılardan şifre çekebilme ve çift aşamalı doğrulama desteği gibi özelliklere henüz rastlanmıyor.

Uygulamanın Google Play Store’daki sayfasında “sıfır bilgiyle şifreleme” şeklinde bir ifadenin kullanılması dikkat çekiyor. Bu ifade, uygulamada saklanan verilere sadece kullanıcıların ulaşabildiği anlamına geliyor. Dashlane, LastPass ve 1Password gibi şifre yöneticileri de aynı protokolü kullanıyor.

Dropbox Passwords uygulamasının  farkına varan ilk platform olan Android Police sitesi, tek tıkla uygulama ve internet sitelerine giriş yapılabilmesine dikkat çekiyor. Bu özellik, uygulamanın 2017’de Android Oreo ile sunulan otomatik doldurma imkanından yararlandığı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER