Teknoloji

Dropbox otomatik fotoğraf yükleme desteğini PC ve Mac’e genişletti

Dropbox’ın birkaç ay önce Android uygulamasıyla sunduğu bir güncelleme sayesinde akıllı telefon veya tabletteki fotoğrafları hızlı bir şekilde bulut alanına yüklemek mümkün hâle gelmişti. Aslında Dropbox PC ve Mac kullanıcıları için de bu özelliği deneme amaçlı sunmuştu. PC ve Mac sahipleri de SD kart veya kameradaki fotoğrafları, bunları bilgisayara bağladıkları anda, hızlı bir şekilde Dropbox üzerindeki alanlarına gönderebiliyordu.

Dropbox, daha önce deneme amaçlı sunduğu bu özelliği PC ve Mac istemcilerinin doğal bir özelliği hâline getirdi. Dropbox yazılımını bilgisayarına yükleyen kullanıcılar bilgisayarlarına herhangi bir SD kart taktığında veya kamera bağladığında Dropbox karşılarına bir bildirim penceresi çıkaracak. Yükleme işlemini kabul eden kullanıcıların fotoğrafları arka planda Dropbox’a yüklenecek, bu fotoğraflar eş zamanlama özelliği sayesinde aynı Dropbox hesabının kullanıldığı başka bilgisayarlarda da görüntülenmeye hazır hâle gelecek.

Google’ın Drive ile bulut depolama alanına girmiş olması, şimdiye kadar bu alanın en tanınmış oyuncusu olarak nitelendirebileceğimiz Dropbox üzerinde belirli bir baskı yaratmış durumda. Onlar da farklı özelliklerle kendi servislerini daha cezbedici kılmaya çalışıyor. Fotoğraf yükleyicisi, paylaşım bağlantıları, Facebook entegrasyonu gibi yeniliklerin amaca uygun şekilde hizmet ettiğini söyleyebiliriz.

İlgili – Venture Beat

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER