Teknoloji

Dropbox ortak çalışmaya uygun bir not alma servisini faaliyete geçirmeye hazırlanıyor

dropbox-notes-beta-250415

Dropbox, son birkaç yıldır bulut depolama odaklı çekirdeğini e-posta uygulaması Mailbox veya fotoğraf depolama servisi Carousel gibi uygulamalarla büyütmeyi sürdürüyor. Şirket şimdi de portföyünü yeni bir servisle genişletmeye hazırlanıyor. Dropbox Notes isimli ortak çalışmaya uygun not alma servisinin beta test sürecini başlatan Dropbox, ekiplere “birlikte yazmak için yeni bir yol” vadediyor. Arayüze ait ekran görüntüleri akıllara Google Belgeleri’ni getirirken, yazılı bir belgenin düzenlenmesinde birden fazla kişinin birlikte çalışabileceği açıkça görülüyor.

Servisin ne zaman faaliyete geçeceği ve Dropbox’ın hangi kullanıcı segmentine açık olacağı henüz bilinmiyor. Ancak servisin odak noktasının kurumsal kullanıcılar olması bir hayli muhtemel gözüküyor. Kayıt sayfasında şirket ismi sorulması da bu ihtimali artırıyor. Ancak Dropbox’ın beta sürecinin herkesin katılımına açık olduğunu vurgulaması kafaları karıştırıyor.

Dropbox’ın bir not alma servisi üzerinde çalıştığına dair ilk haberler geçtiğimiz haftalarda gündeme gelmişti. Dropbox Notes’un şirketin geçtiğimiz yıl satın aldığı Hackpad’in üzerine inşa edildiği düşünülüyor.

Ortak çalışmaya uygun bir not alma servisi oluşturmak, Dropbox adına mantıklı bir adım olarak niteleniyor. Şirket Microsoft Office dosyalarını kullanıcılar arasında eş zamanlayabilmek için uzun süredir ciddi bir çaba sarfediyordu. Bu çabaların neticelerinden birisi de Dropbox ve Microsoft arasında işbirliği sağlanması olmuştu. Dropbox Notes’un Word kadar etkin bir yazı platformu sunması beklenmese de, ortak çalışma yürütenlerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak ve düzenleme geçmişine dair kaygılarını ortadan kaldıracak nitelikte bir servis olması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER