Teknoloji

Dropbox ön izleme özelliğinin kapsama alanını genişletiyor

dropbox on izlemeGmail kullanıcıları kendilerine gelen e-postalardaki RAR ve ZIP uzantılı dosyaların içeriklerini dosyayı indirmeden görebiliyor. Kullanıcılara hatırı sayılır bir kolaylık sağlayan söz konusu imkandan artık başka bir platformda da yararlanmak mümkün. Dropbox ön izleme özelliğinin kapsamını genişleterek kullanıcılarının RAR ve ZIP dosyalarının içerikleri konusunda indirmeye gerek kalmadan fikir edinmesinin önünü açıyor.

Dropbox PDF ve PowerPoint dosyalarının ön izlemesi için de kullanıcılarına daha iyi bir deneyim vadediyor. Yenilenen kenar çubuğu sayesinde dosya ön izlemelerinde bir sayfa veya slayta hızlı biçimde gitmek kolaylaşıyor. Bu imkanın aradığını bilenler için büyük bir kolaylık olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Bunlara ek olarak, DWG dosyalarının ön izlemesi de AutoCAD uygulamasına ihtiyaç duymadan açılabilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde dosyalar için geri bildirim verebilecek. Bunun tasarımcıları ve müşterilerini zahmet ve baş ağrısından kurtaracağı belirtiliyor.

Dropbox ön izleme özelliğinin kapsamını genişletirken EPUB dosyalarını da unutmadı. Bundan böyle Dropbox üzerinde saklanan EPUB formatındaki dosyalar için de ön izleme yapılabilecek. Böylelikle yazar ve yayıncıların yazılı metinlerini mümkün olduğunca gizli tutması kolaylaşacak. MXF formatındaki videoların ön izlemeleri de Dropbox üzerinde gerçekleştirilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER