Teknoloji

Dropbox mobil uygulamalarıyla dosya paylaşımını kolaylaştırıyor

dropbox mobilDropbox uzun süredir beklenen halka arzını 2018’in başlarında gerçekleştirmişti. Şirket halka arzın ardından da kullanıcılarına sunduğu hizmeti geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda son olarak mobil uygulamalarına neşter vuran depolama servisi, kullanıcılarının çalışmalarını kolaylaştıracak yeni özelliklerini duyurdu. Dropbox mobil uygulamalarına eklediği özelliklerle ortak çalışma yürüten kullanıcılarının birbirleriyle eşgüdüm içinde olmasını kolaylaştırıyor.

Yapılan değişiklikler arasında göze ilk olarak dosta etkinliği özelliği çarpıyor. Bu özellik sayesinde ortak çalışılan bir dosyaya kimin baktığını, kimin düzenleme yaptığını ve kimin dosyayı paylaştığını görmek mümkün hâle geliyor. Dosyanın orijinal sahibi, dosyanın kimlere gönderildiğini de görebiliyor. Söz konusu özellik Dropbox’un web versiyonunda daha önce mevcuttu. Ancak şirket mobil kullanıcılarının da bu özelliği uzun süredir talep ettiğini belirtti.

Dropbox iOS uygulamasının yorum sisteminde de görsel olarak yeniliğe gitti. Böylelikle yorumları görmek ve yazılan yorumlara yanıt vermek daha kolay hâle geliyor. Bir dosya ön izlemesine bakılırken ekranın alt kısmında otomatik olarak bir metin kutusu beliriyor. Kullanıcılar dosyaya yazacakları yorumları ayrı bir bölüme gitmeden otomatik olarak açılan kutu üzerinden ekleyebiliyor. Şirket mobil cihazlar üzerinden dosya paylaşımını da yeni güncellemeyle çok daha kolay hâle getiriyor.

Dropbox iOS kullanıcılarına video ve fotoğraflar arasında gezinmeleri için de yeni bir görünüm sunuyor. Yeni galeri görünümü, pek çok kullanıcının beklentisini karşılayacağa benziyor. Fotoğraf ve videolar, iOS’in Fotoğraflar uygulamasında veya Google Fotoğraflar’da olduğu gibi görüntülenebiliyor. Böylelikle görsel olarak arama yapmak kolaylaşıyor.

Dropbox mobil uygulamaları için geliştirdiği yeni özelliklerin hepsini aynı anda tüm kullanıcılarına sunmayacak. Güncellenen uygulamalar iTunes App Store ve Google Play Store’da yerini alsa da, dosya etkinliği özelliğinin Android’e gelişi için biraz beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER