Teknoloji

Dropbox masaüstü istemcilerini güncelledi, bildirim desteği ekledi

Dropbox genellikle menülerde ve sistem çubuğu üzerinde izlerine rastladığımız masaüstü istemcilerini yeniledi. Yenilenmiş yazılımlar daha sade ve modern bir görünüm sunarken aynı zamanda bazı yenilikler de eklendi. 2.0 versiyonundaki en büyük değişiklik olarak hızlı bildirimler gösterilebilir. Kullanıcılar paylaşım için davet edildikleri dosyaları görebilecek, ayrıca menü üzerinden de kendi dosyalarını hızlı şekilde paylaşabilecek. Böylelikle Finder veya Dosya Gezgini gibi araçlarda gezinme derdinden kurtulacak. Ne var ki, “Paylaş” seçeneği yine paylaşım bağlantısını doğrudan vermek yerine kullanıcıları bir web sitesine yönlendiriyor. Bu buton fare imleci üzerine gelmedikçe saklı kalacak.

dropbox-masaustu-istemci-130313

Hem Mac hem de PC istemcileri eskisine nazaran çok daha düzgün bir görünüme kavuştu. Büyük ve rahatlıkla tıklanabilir butonlar, en son paylaşılan veya güncellenen içeriklerin görüntülenmesi gibi unsurlar bu yeni sürümde dikkat çeken ayrıntılar arasında. Dropbox klasörüne ve Dropbox sitesine bağlantılar tepsinin en üstüne taşınmış, ne var ki yeni görünümde kullanıcıya mevcut depolama alanı veya eş zamanlamayı duraklatma seçeneği açık bir şekilde gösterilmemeye devam ediyor. Bunlara yine Ayarlar seçeneği altından ulaşılıyor.

dropbox-ios-android-130313

Dropbox yeni bildirim işlevlerinin iOS ve Android istemcilerine, ayrıca web sitesine de getirileceğini dile getirdi. Yeni istemcileri kullanmak için OS X 10.6 ve üstü bir Mac’e veya Windows XP veya üstü bir PC’ye sahip olmak gerekiyor. Dropbox yeni işlevlerin henüz Linux istemcisi için sunulmadığını kaydetti.

İlgili >> Dropbox Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER