Manşetler

Dropbox e-posta uygulaması Mailbox’ı satın aldı

Dropbox e-posta uygulaması Mailbox’ı, bu uygulama kullanıma sunulduktan sadece bir ay sonra satın aldı. Mailbox CEO’su Gentry Underwood, kendisi tarafından yayınlanan bir blog yazısında “Mailbox’ı kendi başımıza geliştirmek yerine Dropbox ile güçleri birleştirmeye ve onu beraber inşa etmeye karar verdik.” diye durumu açıkladı. Mailbox’ın bir yere gitmediğini söyleyen yönetici ürünün hızlı bir şekilde büyümesinin gerekli ve bunu gerçekleştirmek için en iyi yolun Dropbox’a katılmak olduğunun altını çizdi.

mailbox-dropbox-160313

14 kişinden oluşan Mailbox ekibi, Wall Street Journal’ın haberinde belirttiğine göre, Dropbox çatısı altına katılacak. Bu satın almanın ne kadara gerçekleştiği konusundaysa ortada bazı çelişkili rakamlar dolaşıyor, ancak çoğu söylenti rakamın 100 milyon dolar civarında olduğunu işaret ediyor. Bu arada GigaOm sitesi Yahoo ve Facebook’un da Mailbox ekibiyle muhtemel bir satın almayı görüştüğü yönünde yazdı. Ancak görünen o ki, bu iki şirket de pazarlık masasından bir uzlaşmayla kalkmayı başaramadı ve Dropbox nihai alıcı oldu. Bu arada Mailbox2ın arkasında 5.3 milyon dolarlık bir risk yatırımının bulunduğunu da belirtelim.

Mailbox bağımsız bir uygulama olarak işlemeye devam edecek, bununla birlikte Dropbox şirketin teknolojisini kendi işlevlerini geliştirmek için kullanacak. WSJ’nin haberinde satın alma anlaşması gerçekleşmeden birkaç ay önce iki şirketin e-posta ekleri konusunda işbirliği kararı aldığı işaret edildi.

Dropbox CEO’su Drew Houston da bu satın almayla ilgili olarak görüşlerini kaleme aldığı bir blog yazısında paylaştı: “Birçokları giderek dolan posta kutularımız için bize yardım etme sözü verdi, ancak Mailbox ekibi gerçekten bekleneni teslim etti. İster Dropbox ister Mailbox olsun, hayatınızı kolaylaştıracak yollar bulmak istiyoruz”. Mailbox’ın satın almasıyla birlikte Dropbox, şimdiye kadar bulut tabanlı depolama ve dosya paylaşım ile sınırlı olan faaliyet alanını e-postayı da kapsayacak şekilde genişletmiş oluyor.

Dropbox’ın Mailbox’a ilgi göstermesinin bir nedeni insanların büyük boyutlu dosyaları e-posta iletilerine eklemek yerine Dropbox’ı kullanmayı tercih etmeleri olabilir. Gmail de son zamanlarda büyük boyutlu dosyaları e-posta eki olarak göndermenin yerine Google Drive’ı kullanmaya teşvik eden yeni bir servisini kullanıma sunmuştu. Bu da en azından Gmail kullanıcılarının Dropbox’a olan ilgisini azaltmış olabilir. Dropbox kendi e-posta servisini faaliyete geçirmek gibi bir olayın işaretini vermese de, en azından Mailbox kullanıcılarının mesajlara iliştirecekleri ekleri Dropbox üzerinden sağlaması mümkün kılınabilir. Tabii ki, bunlar şimdilik bir tahminin ötesine geçmiyor, Dropbox’ın ne yapacağını tam anlamıyla görmek için biraz sabretmek gerekecek.

İlgili >> Dropbox Blog, Mailbox Blog, GigaOM, TechCrunch

İLGİLİ HABERLER