Teknoloji

Dropbox Mac uygulamasında eş zamanlama kapsamını genişletiyor

dropbox advanced

Dropbox, bazı Mac kullanıcılarının gözünde sınırlı eş zamanlama desteği nedeniyle Mac’in gerisinde kalmış durumda. Apple’ın depolama servisi, kullanıcıların masaüstü ve Belgeler klasörü için de eş zamanlama imkanı sunuyor. Dropbox tarafında eş zamanlama için dosyaların özel Dropbox klasörüne atılması gerekiyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

Dropbox’ın Mac uygulamasının en güncel beta sürümüne erişen 9to5Mac ekibi, önemli bir bilgiyi ortaya çıkardı. Söz konusu sürümde kullanıcıların masaüstü, Belgeler ve İndirilenler klasörlerini de Dropbox’la eş zamanlayabildikleri görülüyor.

Dropbox bundan kısa bir süre önce ana eş zamanlama motorunun işleyişinde değişikliğe gitmişti. Yapılan değişikliklerle sistemin bakımı kolaylaşmış ve dayanıklılığı da artırılmıştı.

Dropbox Mac uygulamasındaki bu değişikliklerden hakkıyla faydalanabilmek içinse servisin ücretli abonelik paketlerinden birine üye olmak gerekiyor. Ücretsiz olarak sunulan 2 GB alanı, bu tarz eş zamanlama işlemleri için pek bir anlam ifade etmiyor. Ancak Dropbox’a hâlihazırda para ödeyenler için bu yeni özelliğin önemli bir kolaylık sağlayacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER