Teknoloji

Dropbox kendi SDK’sını kullanan uygulamaların Apple tarafından reddedildiğini doğruladı

Apple geçen yıl yazılımcıları iOS uygulamalarında yer alan ve uygulama dışından abonelik veya satın almalara izin veren linklerin, aynı işlemlerin Apple’ın uygulama içi sistemi dahilinde de sunulmaması durumunda kaldırılması konusunda bir hayli zorlamıştı. Dropbox’ın durumuysa Apple’ın politikasının sanılandan daha geniş bir alanı kapsadığını gösteriyor.

Dropbox, kendi servisini kullanan üçüncü taraf yazılımcılara ait uygulamaların kullanıcıya hesap oluşturma izni verdikleri gerekçesinden yola çıkarak aynı politikaya takıldığını ifade etti. Dropbox’ın kullanıcı destek forumlarında açılan başlık altında dile getirilen sorun ile ilgili olarak yazılımcılar uygulamalarının App Store ön izleme ekibi tarafından reddedildiği şeklinde şikayette bulundu. Dropbox’ın yeni yazılım geliştirme aracının üçüncü parti uygulamaları yetkilendirme yöntemi sorunun kaynağı gibi görünüyor. Kullanıcı Safari’de açılan bir sayfaya yönlendirilerek onay vermeleri isteniyor. Ne var ki, aynı sayfa kullanıcıların yeni hesap oluşturmalarına da izin veriyor. Üstelik üyelik oluşturmanın ardından Dropbox’ın paralı hesabına geçiş yapmak da bu adımların devamında mümkün kılınıyor.

Dropbox sorunun etrafından dolaşmak için masaüstü versiyonda bulunan bağlantıyı kaldırmaya yolunu seçmiş, ancak Apple tarafı uygulamaları reddetmeyi sürdürmüş. Dropbox ekibinin yeni yayınladığı güncel SDK’da yeni hesap ekleme işlevinin tamamen kaldırılabilmesi de mümkün kılınmış. Anlayacağınız Dropbox ekibi sorunu kökten çözecek bir yaklaşım sergilemiş. Dropbox bunun sorunu çözeceğini düşünse de, uygulamaları kullanacak olan iOS kullanıcılarının sahip olacağı işlevselliğin daralacağı da bir gerçek. Ayrıca bu durum Apple’ın uygulama kabul kriterlerine yönelik tartışmaları yeniden ateşleyebilir.

Dropbox, Apple’ın Dropbox SDK kullanan uygulamaları yeni hesap oluşturulmasına izin verdiği için reddettiğini belirtse de, düzgün bir kullanıcı deneyimi sunmaya devam edilmesini sağlayacak çözüm için Apple ile çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

İlgili – Dropbox Destek Forumları

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER