Manşetler

Dropbox kameradan fotoğraf ve video yükleme özelliğini kullananlara toplam 3 GB alan hediye ediyor

Google Drive bulut depolama alanını şöyle bir sallamış olsa da, bu alanın erken yol alan oyuncularından ve en tanınmışlarından bir tanesi olan Dropbox farklılık yaratıcı servisleri sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz şubat ayından bu yana test ettiği otomatik fotoğraf ve video yükleme desteğini Dropbox kullanan tüm Mac ve Windows kullanıcılarına sunan şirket bir de güzellik yapıyor.

Dropbox’ın otomatik yükleme özelliği sayesinde fotoğraf makinesi veya kameranızı bilgisayara bağladığınızda veya SD kart gibi bellek kartlarını bilgisayardaki okuyucuya yerleştirdiğinizde bir Dropbox penceresi açılıyor ve içerikleri Dropbox’a yüklemeyi isteyip istemediğiniz sunuluyor. Bu yolla yüklenen fotoğraflar Camera Uploads (Kameradan Yüklenenler) klasörü altında saklanıyor ve aynı hesap altındaki tüm bilgisayarlarda bulunan Dropbox klasörleriyle de eş zamanlaması yapılıyor. Bu yolla fotoğrafların farklı bilgisayarlar arasında transferi de sağlanmış oluyor. Dropbox, bu servisin tamamlayıcısı olacak şekilde küçük resimler ve gruplama özelliklerini barıdnıran yeni bir fotoğraf sayfasını da kullanıma açtı.

Dropbox’ın ücretsiz olarak sunduğu depolama alanı bir süre sonra fotoğraf veya videolarınızı saklamak için yeterli olmayabilir. Ancak bu noktada bulut depolama servisinin sunduğu bir güzellik var. Kameradan yükleme özelliğini ilk kez kullandığınızda 500 MB’lık ek alan veriliyor. Her 500 MB’lık fotoğraf yüklendiğinde de 500 MB’lık ek alan veriliyor, ta ki toplam ek alan miktarı 3 GB’ye ulaşıncaya kadar.

İlgili – Dropbox

İLGİLİ HABERLER