Manşetler

Yakında Dropbox iOS uygulaması üzerinden Microsoft Office dokümanı oluşturulabilecek

dropbox-ios-guncelleme-060515

Dropbox’ta gerçekleştirilen son değişikliklerle birlikte Microsoft Office entegrasyonu daha üst bir seviyeye taşınmıştı. İki şirket arasında geçtiğimiz yıl yapılan anlaşma sayesinde Dropbox’ta depolanan Office dosyalarının doğrudan Office Online’da açılması mümkün hâle gelmişti. Bu işbirliğinin en yeni halkası ise Dropbox iOS uygulamasıyla ilgili. Yakında Dropbox iOS uygulaması üzerinden Office dokümanı oluşturulabilecek.

Dropbox iOS uygulaması üzerinden oluşturulan dosyaların Office Online veya geleneksel masaüstü uygulamalarında açılabilmesi öngörülüyor. Söz konusu özelliğin mayıs ayı içinde aktif hâle geleceği belirtilirken, Dropbox ve Microsoft’un eline Google Drive ve Dokümanlar uygulamaları arasındaki uyuma karşı sağlam bir koz geçiyor.

Geçtiğimiz hafta yorum özelliğini duyuran Dropbox, kullanıcılarının ortak çalıştıkları dosyalara yorum bırakmasını mümkün kılmıştı. İlk olarak web uygulamasında kullanıma sunulan özellik, yayınlanan son güncellemeyle birlikte iOS uygulamasına da eklendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER