Manşetler

Artık iOS’te fotoğraflar Dropbox’a hızlıca kaydedilebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dropbox-logo-140714

Apple geçtiğimiz sonbaharda yayınladığı iOS 8 ile birlikte Android kullanıcılarının yıllardır faydalandığı bazı konforların iOS kullanıcılarına ulaşmasının da önünü açmıştı. Üçüncü taraf uygulamaların Apple’ın paylaşım sistemine girişine izin verilmesi bu yenilikler arasında en dikkat çekicilerden birisi olurken, kullanıcılara bağlantı ve dosyalarının paylaşımı konusunda daha geniş bir hareket sahası sağlanmıştı. Kullanıcıların bu yenilikten tam anlamıyla faydalanması ise üçüncü taraf uygulamaların güncelleme takvimindeki gecikmeler nedeniyle biraz zaman alıyor.

Dropbox, biraz geç de olsa, Apple’ın yeni paylaşım sistemine entegre olan uygulamalar arasındaki yerini aldı. Şirketin iOS uygulaması için yayınladığı son güncellemeyle belirli dosya tipleri için paylaşım paneline ”Dropbox’a kaydet” seçeneği eklendi. İlk etapta sadece fotoğraflarla çalışan paylaşım entegrasyonunun kapsamının önümüzdeki dönemde biraz daha genişletilmesi bekleniyor. Tüm Film Rulosunu Dropbox ile eş zamanlamak istemeyenler için son güncellemeyle gelen özellik fazlasıyla memnun edici olacaktır.

Diğer içerik oluşturma uygulamalarının da yakında iOS’te Dropbox paylaşım seçeneklerini desteklemesi bekleniyor. Bulut depolama konusunda önemli oyunculardan biri olan Dropbox’ın iOS ile paylaşım entegrasyonuna gitmesi pek çok iOS kullanıcıyı sevindirecek bir gelişme olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER