Teknoloji

Dropbox iki aşamalı kullanıcı girişi için USB anahtarlarını destekliyor

dropbox-pro-1tb-280814-3

Dropbox daha güçlü hesap güvenliği için önemli bir adım attı. Şirket iki aşamalı kullanıcı girişleri için USB güvenlik anahtarlarını etkinleştirdiğini açıkladı. Böylelikle kullanıcılara geleneksel şifreli girişi, SMS ile iletilen altı haneli kimlik doğrulama kodu yerine fiziksel cihazla tamamlama imkanı sunuluyor.

Anahtarlar SMS kodlarından veya kimlik doğrulama uygulamalarından önemli ölçüde daha güvenli, çünkü korsanlar tarafından araya girme durum söz konusu değil ve geleneksel yöntemlerle de kopyalanması mümkün olmuyor.

Dropbox’ın güvenlik anahtarı Google’ın geçtiğimiz ekim ayında kendi iki aşamalı hesap giriş yöntemi için aktif hâle getirdiği güvenlik anahtarlarıyla aynı. Her ikisi de evrensel nitelik taşıyan FIDO standardını destekliyor. Bu açık standart birimi her şirketin kendi anahtarını üretmesine izin veriyor.

Bu doğrulama anahtarları arasında en bilenenlerden bir tanesi Yubico tarafından üretiliyor. Yurt dışında yaklaşık 20 dolar gibi bir fiyata sahip olan Yubico’nun anahtarı standart USB sürücüsünün daha küçük ve düz bir versiyonu; anahtarlıklarda taşımak ve iki aşamalı kullanıcı girişinin gerekli olduğu durumlarda bilgisayara bağlamak açısından büyük rahatlık sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER