Teknoloji

Dropbox için yeni organizasyon özellikleri

dropbox

Dropbox kullanıcılarına dosya organizasyonunu kolaylaştıracak yeni bir otomasyon özelliği sunuyor. Bu yeni özellik sayesinde dosyalar otomatik olarak yeniden adlandırılabilecek, alt klasörlerle gruplandırılabilecek. Söz konusu özellik “Otomatikleşmiş Klasörler” adını taşıyor. Dropbox’ın verdiği bilgiye göre, bu yeni özellik sayesinde standartlaştırılmış isim ve etiketlerin de desteğiyle organize kalmak kolaylaşacak.

Dropbox’ın otomasyon özelliği farklı kurallar doğrultusunda yapılandırılabiliyor. Kullanıcılar sistemin klasöre eklenen dosyaların adını belli bir yapıya bağlı olarak değiştirmesine izin veriyor. Şirket, kuralların önceden tanımlandığını ancak sistemin daha özelleştirilebilir hâle gelmesi için çalışıldığını da belirtti.

Dropbox’ın bir diğer yeniliği de etiketleme sistemi oldu. Kullanıcılar dosya ve klasörlere yeni isimler ekleyerek daha sonra kolay erişim sağlayabiliyor.

Bu otomatik aksiyonlara ek olarak, kullanıcılara iki yeni özellik daha sunuluyor. Söz konusu özellikler İsimlendirme Düzenleri ve Çoklu Dosya Organizasyon aksiyonları adını taşıyor. İsmlendirme Düzenleri ile kullanıcılar bir klasördeki yeniden adlandırılmış dosyaları bir araya toplayabilecek. Örneğin, kullanıcılar fotoğrafların adını çekildikleri tarihin de görüleceği şekilde düzenleyebilecek.

dropboxÇoklu Dosya Organizasyon özelliğinde ise dosyalar değişiklik sıklıkları ya da oluşturulma tarihleri doğrultusunda sınıflandırılabilecek. Dropbox’tan yapılan açıklamada, kullanıcıların değişiklikleri onaylamadan önce ön izlemeden geçebileceği de belirtildi. Kısacası yeniden sınıflandırılan dosyaların nereye gönderileceği önceden görülebilecek.

Dropbox bu otomatikleştirilmiş klasörlerin yönetimi için bir pano da sunuyor. Bu pano, sistemdeki her şeyi hatırlayamayan kullanıcılar için faydalı olabilir. Yeni özellikler ilk olarak Dropbox Teams’e açılacak. Daha sonrasında bireysel kullanıcıları ve aile planı aboneleri bunlardan faydalanabilecek.

İLGİLİ HABERLER