Teknoloji

Dropbox için yeni dosya dönüştürücüsü ve hızlı fotoğraf yüklemeleri

dropbox camera uploads

Dropbox için yeni araçlar, özellikler ve bunların yanı sıra bir dizi arayüz düzenlemesi duyuruldu. Daha kullanışlı eklentilerden biri, Dropbox kullanıcılarının görüntüleri JPEG ve PNG gibi farklı biçimler arasında ve dosyaları ise PDF’lere dönüştürmesine olanak tanıyan yeni bir dosya dönüştürme özelliğidir. Video dönüştürme desteği de yakında geliyor. Ayrıca Dropbox şifre yöneticisine yeni özellikler ekliyor.

Artık Dropbox’ın ücretsiz kullanıcılarına sunulacak olan mobilden otomatik kamera yedeklemeleri de bazı iyileştirmeler kazanıyor. Dropbox, yüklemelerin daha hızlı ve güvenilir olacağını söylüyor. Üstelik artık iOS’te artık tam olarak hangi klasörlerin otomatik olarak yedeklenmesi gerektiğini belirleme seçeneği de var. Söz konusu özellik bu yıl içinde Android’e de gelecek.

Hizmetin nisan ayında ücretsiz hesap sahiplerine sunduğu şifre yöneticisi, kredi ve banka kartı bilgilerini depolayacak şekilde güncellenirken, mart ayında duyurulan bir şifre paylaşma özelliği de kullanıma sunuluyor. Dropbox’ın şifre yöneticisi hem ücretsiz hem de ücretli hesap sahipleri tarafından kullanılabilir, ancak ücretsiz hesaplar maksimum 50 şifre depolamakla sınırlı oluyor.

dropbox web

Son olarak, Dropbox web arayüzündeki kenar gezinme çubuğunu güncelleyerek dosyaları sürükleyip bırakarak düzenlemeyi kolaylaştırıyor. Dosyalarınız hakkında bir bakışta daha fazla ayrıntı sunacak biçimde ayrıntılar bölmesi de elden geçiriliyor. Ayrıca masaüstü kullanıcıları için sistem tepsisi içeriğe, aramaya, dosya etkinliğine ve ilerlemeyi eşitlemeye kolaylaştırılmış erişimi basitleştiren bir arayüz ile güncelleniyor.

İLGİLİ HABERLER