Teknoloji

Dropbox halka arz için başvurusunu yaptı

dropbox halka arzSpotify’ın 2017’nin son haftasında sessiz sedasız gerçekleştirdiği halka arz başvurusu, yeni yılın ilk haftasında ortaya çıkmıştı. Ancak Spotify bu konuda yalnız değil. Bloomberg’in haberine göre, başka bir şirket daha kısa süre içinde borsada işlem görmeye hazırlanıyor. Depolama servisi Dropbox halka arz başvurusunu ABD’deki yetkili mercilere sundu.

Dropbox’ın borsaya açılması birkaç yıldır gündemde olsa da, son zamanlarda bu konudaki haberler azalmıştı. Şirkete daha önce 10 milyar dolar değer biçilmişti. Halka arz başvurusu da bu değerlemenin değişmediğini gösteriyor.

Bloomberg’in haberinde, Dropbox’ın halka açılma sürecini yatırım bankaları JPMorgan Chase ve Goldman Sachs yürütüyor. Diğer bankaların da sürece katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Dropbox halka arz sürecini 2018’in ilk yarısında tamamlamayı planlıyor

Habere göre, Dropbox halka arz sürecini 2018’in ilk yarısı itibarıyla tamamlamayı planlıyor. Borsaya açılmanın şirketlere her zaman fayda sağlamadığı Snapchat örneğiyle net biçimde görülse de, şirketler halka arza hâlâ büyük önem veriyor. Dropbox’ın yıllık gelirinin 1 milyar dolar seviyesinde olması, şirketin halka arzda başarılı olma ihtimalini artırıyor.

İLGİLİ HABERLER