Teknoloji

Dropbox ve Google G Suite kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dropbox googleDropbox Google ile yaptığı yeni işbirliğini kamuoyuna duyurdu. Söz konusu işbirliği G Suite kullanıcılarının Dropbox’ın araç setinden daha etkin biçimde yararlanmasını ve G Suite dosyalarını sabit disk veya web üzerinde Dropbox klasörlerinden açıp düzenlemelerini mümkün kılıyor.

İki şirket arasındaki işbirliği, bundan birkaç yıl önce Dropbox ve Microsoft arasında yapılan işbirliğini hatırlatıyor. Yeni işbirliği sayesinde kullanıcılar Dropbox’ın arayüzü üzerinden Google Dokümanlar, Slaytlar ve E-Tablolar dosyaları oluşturabilecek, mevcut dosyaları da açabilecek ve düzenleyebilecek.

Dropbox’ın kullanıcı tabanının yüzde 50’lik kısmının kurumsal olarak G Suite kullanıcısı olması, bu işbirliğini daha anlamlı kılıyor. G Suite içinde Gmail, Google Drive ve Google’ın bulut tabanlı diğer üretkenlik uygulamaları yer alıyor.

Dropbox Google işbirliğini resmi blogunda yayınladığı bir yazıyla açıkladı. Şirketin mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Tony Lee’nin imzasıyla yayınlanan yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Kullanıcılarımızın farklı cihazlar üzerinde sevdikleri araçlarla çalışmalarını kolaylaştırmayı istiyoruz. Google Cloud ile yaptığımız bu işbirliği de bizim adımıza içerikler için ortak bir ev olma yolunda yeni bir adım niteliği taşıyor. Google ile bilgiyi merkezi hâle getirmek için birlikte çalıştığımız için mutluyuz.”

İLGİLİ HABERLER