Teknoloji

Dropbox fotoğraf ve dokümanları daha kolay görüntülemeyi ve paylaşmayı sağlayacak yeni araçları tanıttı

Dropbox web arayüzü için yapmış olduğu bazı değişiklikleri dün SanFrancisco’daki merkezinde düzenlediği bir basın toplantısıyla duyurdu. Doküman Ön İzleme olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir özellik kullanıcılara dosyaları içinde hızlı bir şekilde gezinme ve ihtiyaç duyduklarını seçme fırsatı sunuyor. Ayrıca şirket yeni bir fotoğraf sekmesini gösterdi, bunun sayesinde yüklenen fotoğrafları daha kolay bir şekilde görüntülemek ve paylaşmak mümkün olacak.

dropbox-300812

Dropbox’ın yeni işlevleri henüz kullanıcıların beğenisine sunulmadı. Şirket kullanıcıların tüm bu yeni özellikleri önümüzdeki birkaç ay içinde göreceklerini kaydetti. Ne var ki, Doküman Ön İzleme işlevinin tüm dosya türlerini desteklemediğini belirtmek gerek. Yine de, aralarında .doc, .docx ve .pdf’in de bulunduğu popüler türler destekleniyor. Desteklenmeyen uzantılara sahip dosyaları da indirme veya paylaşma seçeneği bulunacak.

Dropbox web arayüzünde bulunan fotoğraf görüntüleme özelliğini de güncelledi. Yüklü fotoğrafların her birine küçük resimli ve ızgara görünüm hâlinde bakmak, onları çekildikleri zamana bağlı olarak kronolojik şekilde sıralamak mümkün olacak. Benzer işlev bir süre önce Dropbox Android uygulamasında, bir nevi beta şeklinde sunulmuştu. Önümüzdeki birkaç ay içinde bu özelliği web arayüzünde de görüyor olacağız. Ayrıca şirket fotoğrafların paylaşımını da daha kolay hâle getiriyor; kullanıcılar web görüntüleyicisi üzerinde fotoğrafları seçebilecek ve bunları sosyal medya veya e-posta yoluyla paylaşabilecek.

Bu güncellemeler ve yeni işlevler Dropbox’ın sadece basit bir dosya paylaşım servisinden daha fazlası hâline gelmesi yönünde atılan adımlar olma niteliği taşıyor. Şirket Dropbox içinde tutulan tüm dosyaların kolay bir şekilde görüntülenmesini ve paylaşılmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu şekilde büyümek ve Steve Ballmer’ın yüzünü kara çıkarmayı amaçlıyorlar.

İlgili >> Forbes, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER