Teknoloji

Dropbox’ın fotoğraf uygulaması Carousel web ve iPad’e geldi

dropbox-carousel-211114

Fotoğraflarınızı bulutta depolama imkanı sunan çözümler arasında Dropbox en popüler olanlardan bir tanesi. Özellikle işletmelere odaklı bulut çözümleriyle dikkat çekmeye başlayan Dropbox için fotoğrafların depolanması da uzun zamandan beri odak noktasında yer alan işler arasında bulunuyor. Birkaç yıl önce Kamera Yükleme özelliğini sunan ve bu özelliği açmış kullanıcılara ücretsiz ek alan imkanı sağlayan Dropbox, böylelikle iPhone, iPad, Android telefon ve tablet sahiplerine çektikleri fotoğrafları bulutta saklama imkanı sunmuştu.

Ne var ki, Dropbox üzerinde depolanan fotoğrafların iPhone veya Android cihazında sunulan Carousel uygulaması dışında görüntülenmesi o kadar da kolay değildi. Dropbox bu sorunun üstesinden gelmek için Carousel’in kapsamını genişletti. Dropbox’ın fotoğraf görüntüleme uygulaması artık iPad için optimize edildi, ayrıca web uygulaması sayesinde internet tarayıcısı üzerinden de fotoğrafların görüntülenmesini sağlıyor.

Dropbox’ın fotoğraf görüntüleme uygulaması Carousel, Dropbox’ın sunucularında saklanan fotoğrafların görüntülenmesi için bir vitrin işlevi görüyor. Standart bir fotoğraf görüntüleyicisinden farksız olan Carousel, yeni iPad uygulaması ile birlikte fotoğrafları daha büyük ekranda görme fırsatı sunuyor. Ayrıca Dropbox görüntüleme seçeneklerini de, iPad’in büyük ekranına uyum sağlayacak şekilde optimize etmiş. İyileştirilen ızgara görünümü sayesinde fotoğraflarınızı büyük ekranda daha hızlı şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Fotoğrafları Carousel uygulamasına sahip olmayan kullanıcılarla da paylaşabilirsiniz. Bu arada Dropbox’ın fotoğraf görüntüleyicisinin iPhone versiyonunda fotoğrafların doğrudan Instagram’a gönderilmesi gibi bir yenilik de bulunuyor.

Dropbox Carousel ile birlikte fotoğrafların paylaşımı ve görüntülenmesi için her şey dahil bir seçenek sunmayı hedefliyor. Bulut depolama servislerinin giderek daha rekabetçi hâle geldiği, daha fazla ücretsiz depolama alanlarının sunulduğu bir ortamda Dropbox’ın biraz geride kaldığını kabul etmek gerekiyor. Dropbox fotoğraf depolama alanında kendisini biraz daha geliştirerek rekabette bir açıdan öne çıkmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER