Teknoloji

Dropbox Eğitim programı okullara ulaşmayı hedefliyor

dropbox egitimDropbox için son birkaç yıldır temel gelir kaynağı olarak kurumsal kullanıcılar ön plana çıktı. Dropbox Business adını taşıyan program çerçevesinde 150 binden fazla şirket bulut depolama hizmetlerinden faydalanıyor. Dropbox, bu etkisini şimdi de üniversitelere ve diğer eğitim kurumlarına taşımayı amaçlıyor.

Dropbox Eğitim adını taşıyan bir programı hayata geçiren şirket, kurumsal kullanıcılarına sunduğu araçları öğrencilerle buluşturuyor. Programa dahil olan eğitim kurumları, şirketlerin faydalandığı özelliklerin neredeyse tamamına daha uygun bir bedel karşılığında erişebilecek. Dropbox Eğitim programı da Dropbox Business çatısı altında sunuluyor.

Eğitim programında yıllık 49 dolar karşılığında kapsamlı imkanlardan faydalanılabilecek. Business paketi abonelerine sınırsız depolama alanı sunan şirket, eğitim paketinde bu yaklaşımı değiştiriyor ve kurumların pakete dahil ettiği tüm kullanıcılara 15 GB depolama alanı veriyor. Örneğin, 300 kişiden oluşan bir ekip toplamda 4500 GB kapasiteli bir depolama alanına sahip olabiliyor. Pakete dahil kullanıcılar gelişmiş güvenlik kontrollerinden faydalanabiliyor. Bulutta saklanan dokümanların geçmiş versiyonlarına da eğitim paketi kapsamında erişilebiliyor. Sistem yöneticilerine de verileri güvende tutmaları için yüksek kapasiteli araçlar sunuluyor.

Depolama alanının sınırlandırılmış olması, Dropbox Business’a kıyasla önemli bir değişimi işaret etse de; güvenlik bakımından alınan önlemlerin muhafazası kayda değer bir gelişme niteliği taşıyor. Dropbox Eğitim programında ilk odak noktası üniversiteler olacak. Ancak ilerleyen dönemlerde orta öğretim kurumlarının da programa dahil edilebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER