Teknoloji

Dropbox’ta tutulan dokümanlara Office Online desteği sunuluyor

office-online-dropbox-100415-1

Microsoft ve Dropbox işbirliğini geliştiriyor, geçen yıl mobil cihazlarda Office için sunulan bulut desteği şimdi web için de verilmeye başlanıyor. Yeni işlevle birlikte Office Online üzerinde çalışırken Dropbox hesabına doğrudan erişmek, mevcut dokümanları açmak veya yeni dokümanları o bulut alanına kaydetmek mümkün olacak. Diğer taraftan, eğer Dropbox alanına giriş yaptıysanız ve burada sakladığınız Office dokümanlarını açmak istiyorsanız, internet tarayıcısı üzerinden bunu daha rahat şekilde gerçekleştirebileceksiniz.

Dropbox’ın çevrim içi dosya gezgini içinde gezinirken; Word, PowerPoint veya Excel dosyaları için “Aç” şeklinde bir buton göreceksiniz. Butonun sunduğu seçenekler arasına şimdi Office Online içinde açma seçeneği de bulunuyor. Bunun için makineye Office yazılımı yüklemek de gerekmiyor.

Tabii ki, açtığınız dokümanlar üzerinde yaptığınız bütün değişiklikler otomatik olarak bulutla senkronize ediliyor, ayrıca bulut alanına erişebilen yerel makinelerdeki dosyalara da değişiklikler yansıtılıyor.

office-online-dropbox-100415-2

Microsoft Kasım 2014’te OneDrive’ın büyük rakibi olan servisler için bulut desteğini genişleteceğini açıklamış, bu durum birçok kişi için sürpriz olmuştu. Dropbox’ı Office iOS ve Android uygulamalarına entegre etmek Microsoft’un Dropbox ile giriştiği işbirliğinin ilk adımı olmuş, her iki şirket de işbirliğinde yeni adımlar görüleceğini işaret etmişti.

Microsoft’un attığı bu adımları anlamak ilk bakışta biraz zor olsa da, şirketin motivasyonu oldukça açık. Office’i bulut platformlarından birine bağlı olmaktan kurtarıp platform bağımsız hâle getirmek, Office uygulamalarına daha fazla kullanıcı ve potansiyel müşteri kazandırmak anlamına geliyor. Bu da şirketin uzun vadede daha fazla kazanabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER