Teknoloji

Dropbox Composer ile Evernote ve Google Dokümanlar’a rakip olacak

dropbox-logo-140714

Dropbox, Google Dokümanlar ve Evernote’a rakip olacak Composer adlı yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor. Dropbox Composer uygulaması zamanından önce internete düştü ve birkaç kişi tarafından kullanıldıktan sonra geri çekildi. Bunun ardından Dropbox’ın ürün, ticaret ve mobilden sorumlu üst düzey yöneticisi Ilya Fushman Dropbox’ın Composer uygulaması üzerinde çalıştığını doğruladı.

Composer uygulamasını kullananların belirttiğine göre, çevrim içi kelime işlemcisi ve not alma aracı olarak işlev görecek olan Composer uygulaması aynı anda birden fazla kişinin bir doküman üstünde çalışmasına izin verecek. Kullanıcıların dokümanları Word gibi tek bir yerde yazmaya ihtiyaç duymamaları fikrini temel alan bu uygulamada dokümanlar Dropbox altında saklanıyor.

Dropbox yeni ürünlerini herkesin kullanımına sunmadan önce binlerce test kullanıcısıyla birlikte denemelerden geçiriyor. Örneğin aynı Dropbox dosyaları üzerinde çalışanları görmeye olanak sağlayan Badge geçen ay yayınlanmadan önce 13 bin iş ortağıyla birlikte denendi.

Dropbox Composer Google Dokümanlar veya Evernote gibi büyük rakipleri geride bırakabilir mi? Şirket bu ürünü geliştirirken geçmişte satın aldığı Hackpad adlı girişimin ve mobil doküman düzenleme yazılım CloudOn’un deneyimlerinden faydalanıyor.

Aslında her şey insanların neleri kullandıkları ve alışkanlıklarıyla ilgili. Eğer sıkı bir Google kullanıcısıysanız, Dokümanlar sizin için epey anlamlı ve iş gören bir uygulama olabilir. Ancak Dokümanlar içinde tutulan veya oluşturulan belgelerin dışarı paylaşımı o kadar pratik görünmüyor. Dropbox bu noktada daha iyi bir deneyim sunuyor ve Composer’ın gelişiyle birlikte doküman hazırlama ve paylaşımı noktasında bu servis daha fazla güç kazanabilir.

Bu arada Dropbox hâli hazırda doküman oluşturma ve düzenleme noktasında önemli bir işbirliği içinde de bulunuyor. Microsoft ile gidilen iş ortaklığı neticesinde Office’in Word, Excel, PowerPoint iOS uygulamaları, Dropbox’ta depolanan Office dokümanlarını açma ve düzenleme imkanını sunuyor. Bu önemli, ancak doküman desteğinin sadece Microsoft’un Office uygulamalarının sağladığı dosya formatlarıyla sınırlı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER