Teknoloji

Dropbox yetenek havuzunu genişletmek için CloudOn’u satın aldı

cloudon-logo-210115

Bulut üretkenlik servisi CloudOn, bir açıklama yaparak Dropbox tarafından satın alındığını duyurdu. Satın almanın tüm koşulları açıklanmasa da, ilk veriler Dropbox’un yetenek havuzunu genişletmek adına CloudOn’u satın aldığını gösteriyor. Satış sürecinin tamamlanmasının ardından 30’u aşkın CloudOn çalışanı Dropbox bünyesine katılacak. CloudOn’un İsrail’deki ofisi ise Dropbox tarafından yönetilecek ve Dropbox’ın ülkedeki genişleme faaliyetlerinin merkezi olacak.

CloudOn ile kullanıcılar mobil cihazları üstünde veri düzenleme işlemi gerçekleştirebiliyor. Ancak CloudOn 15 Mart itibarıyla kapanacağı için bu faaliyetler de son bulacak. 15 Martın ardından CloudOn çalışanlarının Dropbox’a katılma süreci hızlanacak.

CloudOn ekibi tarafından satışı duyurmak için yapılan açıklamada servisin kullanıcı sayısının 9 milyona ulaştığı; CloudOn üzerinde düzenlenen, oluşturulan ve paylaşılan doküman sayısının ise 90 milyonu geçtiği belirtildi.

CloudOn’un faaliyetleri mart ayının ortasında sonlandırılacak olsa da, servis 20 Ocak itibarıyla yeni kullanıcı alımını durdurdu. Geçiş sürecinin nasıl işleyeceği ise mevcut kullanıcılara bir e-posta aracılığıyla anlatılacak.

İLGİLİ HABERLER