Teknoloji

Dropbox Clementine’i satın aldı

clementine-dropbox-230715

Mesajlaşma ve sesli iletişim servisi Clementine, Dropbox tarafından satın alındı. Satışı web sitesinden yaptığı bir açıklamayla duyuran Clementine, Dropbox’ın mevcut teknolojinin gelişimini sürdüreceğini ve kullanım alanının genişleyeceğini belirtti.

Ancak söz konusu geliştirme çalışmaları Dropbox çatısı altında yürütüleceği için Clementine kapatılacak. Sadece mobil uygulamanın ücretsiz unsurlarına önümüzdeki ayın sonuna kadar erişim devam edecek. Dropbox ve Clementine arasındaki anlaşmanın detayları ise açıklanmadı.

clementine-230715

Clementine, 31 Ağustos 2015 tarihinde mobil uygulamasının diğer bölümlerini de kapatacak. Şirket geçiş döneminde hem ücretli hem de ücretsiz abonelerine yardımcı olacak. Böylelikle tüm Clementine kullanıcıları için geçiş sürecinin sorunsuz biçimde tamamlanması sağlanacak.

Kurumsal bir uygulama olan Clementine, şirket çalışanlarının mobil cihazları üzerinden sesli veya yazılı iletişim kurmalarına yardımcı oluyor. Kişisel telefon numarasını paylaşmak istemeyenler için İş Numarası isimli bir özellik sunan Clementine’de konferans araması veya grup mesajlaşma gibi özellikler de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER